Coaching

Mijn missie is om jou door coaching beter te laten functioneren in je werk en je privé-situatie waardoor je vrijer en gelukkiger wordt.

  • Vastgelopen in je werk?
  • Dreigt je relatie te stranden?
  • Verzandt het contact met je ouders, met je kinderen, je collega’s of je baas?
  • Heb je het gevoel dat je klem zit, dat je inspiratie verdwenen is, dat je het verkeerde werk aan het doen bent?

Wat willen we daar graag vanaf, wat willen we het graag oplossen: de verwarring, de interne censor, de rondcirkelende gedachten, de strijd…

Laat alles uit je handen vallen, ga zitten en adem uit … En adem nog eens uit …

Bekijk het eens van een andere kant: vastlopen is vaak een goede richtingaanwijzer. Het is een prima kompas dat je op het spoor kan zetten van datgene wat het best bij jou past, wat je ten diepste belangrijk vindt en wie je werkelijk bent.

Binnen in onszelf vinden we de belemmerende overtuigingen, de ongewenste overblijfselen van het verleden, de weerstand en het verzet.
Maar daar vind je óók je kernkwaliteiten, je kracht, inspiratie, eigenheid en je essentie.
Wie met mildheid en zachtheid zijn onbehagen onderzoekt, zal in zichzelf het vertrouwen zien groeien dat het goed is zoals je bent.

Een werkelijke verandering of transformatie begint bij aanvaarding, bij het omarmen van alles wat zich aandient. Ook die zaken die lastig zijn, of in eerste instantie als niet zo mooi of pijnlijk worden ervaren.

Ik weet uit eigen ervaring dat het behoorlijk confronterend kan zijn om je op dit ontwikkelingspad te wagen. Maar bedenk ook: je hoeft het niet alleen te doen. In mij vind je een ervaren en enthousiaste begeleider.

Hoe werk ik?

Behalve aandacht, bied ik je de kunst van het luisteren en van het stellen van de juiste vragen. Ik ben daarbij vrij direct. Dat kan zaken verhelderen, inzicht geven en troosten, maar ook confronteren. Ook vraag ik soms om iets te tekenen, of om even stil te zijn. Het gaat er om wat werkt, wat behulpzaam is.

Het is intiem werk. Veiligheid, vertrouwen en contact zijn daarbij van wezenlijk belang.
Ik help je pas op de plaats te maken door te vertragen in het hier-en-nu. Zo ontstaat ruimte waarin je je eigen antwoorden vindt, waar je je eigen wijsheid kan herkennen.
Samen doen we daarbij een beroep op je intelligentie, je hartkwaliteit, je lichaamsbewustzijn en je inspiratie, je spirit. Als denken, voelen, handelen en weten ‘uitgelijnd’ zijn, leef je in harmonie. Dan word je ‘een mens uit één stuk’.

Deze vorm van coaching kan je helpen om meer acceptatie, bevrediging, ruimte, plezier, ontspanning en zingeving te ervaren.

Wat zeggen de klanten?

“Dank je wel, lieve Yvon, voor jouw liefdevolle begeleiding tijdens een voor mij hele spannende reis. Als ik aan Yvon denk, denk ik aan inlevingsvermogen, het stellen van precies de juiste vraag zonder oordeel, aan een wijze vrouw die op passende wijze haar eigen verhaal inbrengt. Ondanks dat de conclusie van de reis verdrietig is, voel ik met name opgetogenheid en heel veel energie en zin om m’n eigen pad verder te bewandelen. Liefs, Meeltje” (Meeltje, Amstelveen)

“Yvon kan goed en empathisch luisteren, werkt intuïtief, is heel professioneel en tegelijkertijd zeer betrokken en persoonlijk.” (Bea, Oosterhout)

“Yvon is helemaal afgestemd op de ander, ik ervaar heel veel empathie en ruimte. Ik kon zeer snel vanuit een veilige setting mij openstellen voor zelfconfrontatie en zelfacceptatie.” (Rob, Houten)

“Het traject met Yvon gaf mij nieuwe inzichten met betrekking tot mijn loopbaan. Het werken met tekenmateriaal was een welkome aanvulling!” (Jennifer, Amsterdam)